Szer-Elem Szőlőskert


Mi csak jó alapanyagból tudunk jó bort készíteni, s azt gondoljuk, más is így van ezzel. Ennek jegyében - egyelőre saját feldolgozási infrastruktúra nélkül - munkánk a szőlőben végezhető munkafolyamatokra koncentrál. Célunk olyan szőlőminőség elérése, amiben megmutatkozik a talaj kiváló terroir jellege. Vagyis legfontosabb célunk egészséges szőlő szüretelése. Boraink egyelőre bérfeldolgozásban készülnek, de bízunk abban, hogy saját feldolgozó terünk is hamarosan kiépül és így mi végezhetjük majd a feldolgozást, a borkészítést is. Tervünk az ökológiai gazdálkodásra való áttérés, a termőterület 2 ha-ra bővítése, ami egyben három kékszőlő fajta telepítését jelenti 2021-2022-ben. Jelenleg három fajta fehér szőlővel dolgozunk. Egy 30 évnél idősebb Olaszrizling ültetvénnyel és egy 6 éves Rajnai Rizling-Hárslevelű ültetvénnyel. Úgy véljük, hogy területünk kiváló adottságokkal rendelkezik, növényeink látják a Balatont, gyökereik vulkanikus talajból gyűjtik a tápanyagot, s a borok mineralitása már a fiatal ültetvény boraiban is kellemesen érezhető.

 

Borászatról

  • Borvidék
    Badacsony

  • Borász
    Szilágyi Krisztina, Tóth Gábor

  • Alapítás éve
    2017

  • Terület
    1,2 hektár

  • Szőlőfajták
    Hárslevelű, Olaszrizling, Rajnai rizling

Kapcsolat, információk

  • Szer-Elem Szőlőskert , Tóth Gábor

  • +36 70 379 9110
  • gaborthepilgrim@gmail.com
  • https://www.szer-elem-szoloskert.hu
  • Nyitvatartás

    Előzetes bejelentkezés alapján látogatható

    Ábrahámhegyen még építkezünk, de szívesen tartunk borkóstolót előre egyeztetett időpontban és helyszínen, megfelelő létszám esetén. We haven't finished construction in Ábrahámhegy yet, but would be more than pleased to arrange wine-tastings with an adequate number of wine lovers at locations and on dates agreed upon previously.